Bradul potrivit pentru un Craciun perfect. Invata cum sa-l alegi!

O brad frumos, cu cetina tot verde! Sau nu? Alegerea bradului de Craciun nu este un lucru atat de usor pe cat ai fi tentat sa crezi. In special daca vrei sa nu aspiri odata pe zi acele de brad cazute in jurul acestuia, este bine sa te asiguri ca ai ales cel mai potrivit, estetic si practic pom pentru impodobirea livingului de sarbatori. Iata dupa ce criterii il poti alege!


Indiferent daca bradul de Craciun vine taiat sau in ghiveci, prospetimea acestuia trebuie verificata pentru a nu cumpara un arbore deja uscat. Dupa cum stii, acele de brad se ingalbenesc destul de greu, asa ca o simpla privire asupra acestora nu iti va spune nimic. Verifica elasticitarea ramurilor bradului ales de tine. Daca nu se rup in momentul in care sunt indoite totul este in regula. Daca ramurile se rup rapid, bradul este deja uscat iar introducerea lui in casa nu iti va aduce decat o scuturare extrem de rapida a acelor.

Dintre toate varietatile de pom de Craciun, molidul se poate dovedi cea mai ieftina optiune, dar si cea mai complicata pentru pastrarea unui living curat. Aceasta pentru ca molizii sunt destul de sensibili la schimbarea temperaturii, scuturandu-si foarte repede acele.

Bradul nobil (Abies procera) este un conifer e pe continentul nord-american excelent pentru decorarea casei in timpul sarbatorilor de iarna, chiar daca pretul acestuia este ceva mai piperat. Bradul nobil este mult mai rezistent la schimbarea mediului si isi pastreaza infatisarea verde pentru o perioada mai lunda, aproximativ 4 saptamani. Nu strica totusi ca suportul in care il fixezi sa aiba si un vas in care sa adaugi o data la 3-4 zile putina apa. Aceasta va mentine bradul tau de Craciun intr-o forma perfecta pentru o perioada indelungata.